Nattlivet.


Villa Källhagen
i Fredags: schtekare och regular douchebags i vacker symbios, drinkar och bbq, Tiedye och Ultracity körde liveset och Rollerboys & Anton Klint skötte skivtallrikarna. Diskodans och dekadens under bar himmel är helt klart ett vinnande koncept, NIGHTLIFE är sommarens bästa klubb! Missa inte det nästa gång det drar ihop sig!



















































Här är en liten bonusmix som Anton Klint knopat ihop som du kan ladda hem här!




.



"Charlie don't surf!"











                                           Lovers' Land



.

Den gamla skolan...




Annons för Vans reppade av Stacy Peralta, tidigt 70-tal.

.



.

One-Hit-Wonders?

















.

Going up the country.


Medans ni spenderade Midsommaren sittandes guppande i en motorbåt utanför ett regnigt Möja och oroade er för lågkonjukturen och miljöförstöringen, tog jag med mina bröder & systrar på en liten verklighetsflykt till "landet" och festade som om det vore 1969 igen med att färga batik och röka hemmarullade cigaretter. Självklart klämde vi även in silllunch, grillning,bastu och bad för säkerhets skull innan vi avslutade natten med att tokspringa runt i en kohage och halsa schnaps som om det inte fanns någon morgondag! Ville inte att helgen skulle ta slut, funderar på att försöka övertyga mina 691 "vänner" på Facebook att köpa upp en hel liten by nånstans och flytta dit och bara leva det goda livet! Men det känns som många redan försökt och misslyckats på den fronten, pengarna måste ju trilla in liksom!...      eller?  


















































,



.

The big C.


Igår öppnade äntligen Cali Roots nya butik "C" som är den tredje i ordningen. Och det var också tänkt som min sista dag på Cali, men nu lutar det åt att jag kommer jobba lite helger framöver. Igår morse såg iallafall hela butiken fortfarande ut som en byggarbetsplats men jag, Per och David (som kommer jobba i butiken) styrde upp städningen och hängde klart den en halvtimme innan öppningfesten drog igång. Vädret var perfekt och festen blev bra med mycket trevliga vänner som kom förbi och efter nio fortsatte vi till Kåken en sväng. Bra liv!



































I nya butiken "C"Regeringsgatan 75 finns nu Levi's Vintage, Rouge Gallery, Whyred, Common Project, Denim Demons, Wood Wood, Vans Authentic's, Indigofera, Killspencer, Nike, Volta, Brook,s, Dockers och Adidas bla. och mer märken tillkommer under hösten. Swing by some day!...



.

....



Pillowfight.











Vi har haft ett dilemma hemma. På sängen har vi haft några runda kuddar som jag tyckte var skitfula och ett par vita som min flickvän tyckte var smutsiga och tråkiga. Men igår kväll sydde annika ett nya kuddfodral av gamla jeans till dom vita kuddarna och så ska vi ge bort dom runda till Annikas kompis så blir alla nöjda!



.

Broder Daniel - en kärlekshistoria.


Igår förmiddags var jag och såg pressvisningen av dokumentären BRODER DANIEL FOREVER som är skapad av min kompis Kristian Bengtsson tillsammans med Fredrik Wenzel och Henrik Hellström. I filmen får man följa återföreningen och repetitionerna av Broder Daniels två sista månader innan avskedskonsertenWay Out West förra året.

Bilderna av inzoomade gråtande indieflickor trängandes längs framme vid kravallstaketet, tillsammans med bilder från replokalen, göteborgs containerhamn och en kräftmiddag på ett tak gör mig påminnd om Roy Anderssons "En kärlekshistoria", det är något med ljuset och lugnet jag gillar. Lägg därtill Henrik Berggrens poetiska beskrivningar om bandets uppkomst och om saknaden efter den bortgångne gitarristen och vännen Anders Göthberg, som Henrik kommenterar på sin något gammeldaga dialekt likt Victor Sjöström's Isak Borg i Bergmans "Smultronstället". Slutligen men inte minst musiken i filmen, jag hade lagt BD i en malpåse och glömt bort lite hur bra dom var, men att sätta punkt med "No time for us" är inte illa!




 BRODER DANIEL FOREVER har premiär den 3 Juli i Stockholm och Göteborg.




.

Back in the days.

















.

The world is ours!





Jag & Annika fick en världskarta av mina föräldar för ett tag sedan. På baksidan står det "Astrid Våren 1969" men kartan verkar vara ett print av en karta från 1902. Jag gillar den gamla världen!


.

Stormy weather...


Lördagens WTAI blev jäkligt blött på flera sett, det duggregnade under hela kvällen och blev ganska kallt. Orkade inte kolla så många konserter men Fever Ray och Nick Cave gjorde det ändå värt besväret att gå i leran ut i Lill janskogen, sen var det bara att dricka sig varm i vipöltältet så var allt lugnt! Tack alla compadres för en trevlig helg och tack Karl-Johan BogeforsJC för biljetterna! Det var grymt!







































.

WTAI Ikväll 20:00 - El Perro Del Mar.





                           



.

"I'm digging for fire!"


Igår eftermiddags åkte jag och Annika ut till Stora skuggan och gick på Where the action is. The Pretenders spelade "I'll stand by you" och det ösregnade när vi gick in, alla gick klädda som om dom skulle bestiga Kebenekaise i regnställ, vandrarkängor/gummistövlar och ryggsäckar, typiskt stockholmare! Mötte upp lite folk i öltältet och diskuterade Olle Ljungströms brutna fötter och om han skulle uppträda i rullstol. Alla frös men stämningen var rätt bra iallafall, drack några öl till innan vi gick och kollade på Seasick Steve, skön lirare i grått bockskägg,keps och hängselbyxor. Spanade några låtar Florence Valentin och (International) Noise Conspiracy innan Pixies körde igång. Fan vad bra det var! Stod brevid en gammal Salahomie Emelie Thorén och plötsligt befann vi oss i Sala i början av Nittiotalet. Trodde jag bara skulle komma ihåg några låtar, men dom körde en riktig hitkavalkad, "Dig for fire", "Monkey gone to heaven", "Wave of mutilation", "Caribou"och självklart "Debaser"! Gick tillbaka till vip-öltältet som nu började likna en kväll på Gubbrummet, snackade lite med alla möjliga innan vi drog och såg Dundertåget som också var jäkligt bra innan vi avslutade med Neil Young, det var riktigt vacker stämning! 63 år och fortfarande keeping on rocking in the free world!....










































.

When Neil was Young and "Old man" was new.








.

Det finns dåligt väder, men det finns inga snygga regnkläder.

Regn regn regn! Juni, vad är grejen? Först kommer Maj insmickrande med värsta högsommardagarna, jag badade faktiskt första maj.Sen kommer jäkla piss Juni och förstör! Hade tänkt ha min broderade Levi'sjeansjacka (som jag köpte förra våren) på mig ikväll på Where the action is, men nu verkar torrdräkt och gummistövlar vara det enda rätta. Men det kommer bli kul ändå! Pixies - Debaser, liksom! Tillbaka till högstadiet!








                               Brodyrer alltså! Vilket Hantverk!


.

Färgskalor.









.

Konsten att tortera sina jeans...


JEANS!
Inget ger mig en sån ambivalent känsla som att köpa nya jeans. För nån månad sen insåg jag att mina två gamla favoritjeans var på väg bort från all räddning, så efter att dragit ut på det alldeles för länge styrde jag upp ett par nya Levi's Vintage 1967 models 505:or och ett par Acne Mod Shaved, problemen börjar redan när man står i butiken och ska välja rätt storlek, ska dom sitta bra med gång, eller ska man ta ett par som sitter snortajt i midjan om dom töjer sig mycket? Jag tror att jag har gjort fel åt båda hållen i mina dar. Det som är bra med Modjeansen är att passformen är grym och tvätten är så där lite 70-talsblå på ett bra sätt, men man vet även att dom kommer endast hålla i typ ett år, medans 505:orna är lite mer ett projekt som påminner om att skaffa barn. Först krävs minst nio månader av riktigt "tuff kärlek" för att få dom att bli lagom greasy och slita bort all överskottsfärg. Så i bästa fall kan du efter nio månader med spänning tvätta dom för första gången och be till gudarna att dom inte krymt för mycket på längden och i midjan, glöm inte bort att hänga upp dom på tork på en gång så dom inte blir flammiga. Sen får man vänta i drygt ytterligare ett år innan dom börjar bli roliga och få lite karaktär. Det blir ju ganska lång tid. När man var yngre och åkte på festivaler och hängde mer på gatan gick det fortare att slita in dom, den enda tuffa kärlek jag har gett mina 505:or nu var när jag råkade spilla en latte i knät häromveckan, å det är ju inte så tufft...




Nykomlingarna i sammanhanget. Ingen patina och inga minnen, än.



Gamla trotjänarna som har gått ifrån hård unwashed denim till tunna som papper.



Mina första Acne Modjeans som faktiskt är inspirerade/kopierade av min kompis Freddy Fresh gamla insydda 505:or som hade spruckit upp sömnen upptill vilket gjorde dom smalare i benen men lite lösare runt låren. JonnyAcne lånade dom och som tack för besväret fick vi några jeans var.


.

Three days of peace and music.
























                            Woodstock 1969 according to LIFE.



.

40 years ago...




I sommar är det 40 år sedan Woodstock gick av stapeln den 15-18:e augusti 1969. Det är helt sjukt att det är så länge sen, hade velat varit där och sett spektaklet men å andra sidan skulle jag varit runt sjuttio år vid det här laget! Jag får nöja mig med att jag ska på Where the action is ikväll och se Neil Young som faktiskt debuterade med Crosby, Stills, Nash & Young på just Woodstock! Cirkeln är sluten. Vi ses väl på WTAI ikväll? Annars kommer det lite bilder imorgon så ni får se vad ni missar...



.

Hat of choice.






Hittade den här hatten liggandes skräpandes hemma hos mina päron förra hösten, vilken är den närmaste en bekväm hatt jag tror mig komma i år.

Var och Fikade idag med min höggravida kompis Jenny, blir alltid lite orolig att hon ska få värkar medans jag är med, häromveckan låg vi och solade i Tantolunden och garvade åt nåt skämt då hon plötsligt fick ont på ett sätt hon adrig haft tidigare, jag blev livrädd att jag skulle bli tvungen att förlösa henne på en filt bland folk som spelade kubb och låg och solade, men det blev inte så. Sen gick jag gick förbi och trackade Ollie som stod inne och jobbade på Acne medans solen tittade fram några timmar. Väl inne på Acne såg jag deras fina filtade cowboyhatt Sue Ellen för 2995:- vilket låter lite i dyraste laget, plus att det var en tjejhatt, men nästa tisdag börjar Acnes rea med 40%, så gå och hugg den till nån tjej du gillar!


.

Boys will be boys.


Fick en bok av min käre far sist jag var i Sala, han hade hittat den på en loppis för tio kronor och fastnade för det fina omslaget precis som jag också gjorde. I boken kan man läsa om hur man tämjde vilda hästar på 1800-talet och lära sig om vilka sporrar som var "the shit!" när man skulle bryta in en ny mustang. Hittade även en liten hattguide, för er som är nere med hatten men varken fattat tycke för vare sig Lanvinhatten eller Hoffmaestrostopet ( galet ful hatt som ofta ses i kombination med en adidastracktop på folk som hänger på Bauer eller valfri Hoffmaestromedlem, snäppet värre en förra årets Jason Mraz-hatten!). Mellan Sockertopps-sombreron, Präriehatten, Montana-kullen och Texashatten blir det nog Montana-kullen för min del! Även om jag igentligen är mer svag för Huckleberry Finnupplägget fortfarande....
















.

Välkommen,Welcome,Willkommen,Bienvenue!






Hej på er bröder & systrar! För er som har läst min andra blogg "Tamt sa räven!" så kanske det inte är någon nyhet att jag tycker att svenska bloggar om stil och "mode" håller ganska låg klass eller är alldeles för ängsliga och tråkiga.Det är därför jag nu startar "THE FOX TAIL"(vilket jag inte har en aning om det ens är grammatiskt engelskt korrekt), utan att säga för mycket så är iallafall min tanke att den här bloggen ska funka som mestadels inspirerande om allt ifrån olika klädstilar via kanske helikoptrar, båthus till färgskalor sen vidare genom musik och kanske rätt in i nån kompis garderob som köpt nåt plagg som är så konstigt att det knappt går att bära, men är för koolt för att slänga! Well, you get the picture! I slutändan kommer det väl bli jag som står och skryter om saker jag äger, eller tjatar om saker jag vill ha. Men det är väl så en "stilblogg" funkar?..... 






Om ni vill fortsätta läsa om när jag är bitter å försöker vara rolig så kommer TSA finnas kvar...

.

RSS 2.0