Indiansommar.


Har så här fyra år efter att alla mina "sneakerdudes" sprang omkring i Visvims Fbt:s äntligen fått upp ögonen för mockasininspirerade sneakers. Först ut är Vans Vault som är designade av Taka Hayashi med detaljer från Nordamerikas indiankultur. Nr. 2 är par Visvim FBT-Lahmo folk. Och nr. 3 kommer från New Balance och går under namnet A20. Perfekta smygardojjor rakt av! 
Hösten är räddad!


Medans våra skandinaviska märken är fullt upptagna med att skjuta sig själva i foten går japanska märken som WTAPS om på insidan och visar var skåpet borde stå. Häromveckan kom lite bilder från höstens kollektion som går under namnet "Dazed and confused", se och lär, schmucks!


Kroppshår.
Jag jobbar på det! Ett rejält skägg, kan låta simpelt men det krävs viljestyrka att inte raka av det när det börjar klia och man ser ut som en hemlös lodare. Nu har det visserligen börjat stagnera och enligt min vän - Martin Gustafsson så handlar det som vanligt mest om gener, antingen eller! Jag hoppas ändå in i det sista att jag kan få fart på riktigt "beardoo" , annars åker det av på Söndag!


En sista bara...

Dom kanske inte var så trevliga alla gånger, men douchebagsen hade iallafall j-vligt bra känsla för det estetiska back in the days....           ...Sleep tight!
.

The1%ers.

       

Hell's Angels Berdoo
fotade någon gång runt 1966 av Bill Ray för LIFE
.

.


There goes the neighborhood.

Well, ska man ha en motorcykel måste man ju ha en grym skinnjacka, som till exempel japanska Neighborhoods bikerjacka som dom tagit fram tillsammans med Fragment Design och som egentligen bygger på två gamla klassiska läderjackor från Vanson Highwayman och Lewis Leathers Aviakit. Men allt som Neighborhood gör blir till guld, även om det bara består av göra lite schyssta patches.... 

It's all good in the hood!


.

Motorcycle emptiness.     

Damm! Efter att ha läst klart Hunter S Thompson's ganska monotona men bitvis intressanta skildring av åren då han hängde runt med Hell's Angles på mitten av 60-talet så står iallafall en sak klar - måste skaffa bågekort och köpa en motorcykel! Dessutom har jag hittat en vit gammal Triumph till salu på Born Loser som "got my name written all over it". Kärlek vid första ögonkastet!...


.

Hawkwind - Space Is Deep.

.

Almost like rocketscience.


Det tar sin tid att hitta den perfekta varsityjackan, I know! Vid det här laget sitter jag på en hel hög och för nån dag sen köpte jag en blå med patches från olika rymdprojekt på Beyond Retro för 499:-, gillar att den ser rätt hård ut men ändå nördig.


.

Ta i trä...


Sist jag jobbade på "C" hade det kommit in lite nya saker från danska WoodWood, bland annat skjortan på översta bilden och koftan på mittenbilden. Tyvärr kom inte koftan på den övre bilden, som ser riktigt fin ut på imagebilderna, men jag plockade ihop några andra bra grejer som finns i butik och som kan vara värda att kolla upp. Jag ska jobba imorgon så kom förbi......Skjorta: Arnold 1400:-
Väska: Totebag 1099:-
Sweater: Benjamin 999:-
.

Arty farty...
Plötsligt en dag i Maj dök påven upp i fönstret på en gammal nerbrunnen gymnastiksal på Östgötagatan, inte långt från var vi bor. Hade ingen aning om vem som hade satt upp bilden och hur dom hade gjort det, tills jag sprang på den här: 


Paper Benedetto ST 001 from STPO on Vimeo.

 

.


Are you happy now?

I Sala där jag växte upp finns en gammal nerlagd kalkstensfabrik, en gång om våren brukade jag och några av mina vänner åka dit och grilla, dricka öl, lyssna på gamla blandband och vara allmänt nostalgiska uppe bland kalkhögarna. När jag åkte förbi där härom veckan hade någon målat en stor smiley mitt på en silo som står där. Den är inte så bra gjord men jag är imponerad och förundrad av hur man lyckats måla den 6-8 meter upp på betongväggen. Man blir ändå ganska glad av den!.

Cass McCombs.
För en månad sen upptäckte jag Cass McCombs "You saved my life" via Julien Strangler. Låten är tagen från hans senaste skiva Catacombs som kom i början av Juni, i början gillade jag videon nästan mer än själva låten men nu har den vuxit till sig i mina öron. Jag har lyssnat igenom skivan nu och vissa låtar är så j-kla bra, som "Don't vote" och "My sister My spouse". Första singeln heter "Dreams-come-true-girl" och är inte fy skam den heller! Nu ska jag ta och lyssna igenom hans gamla grejer också...
                                                               Listen and weep!


.

Stranger in the city. Part II..

Stranger in the city.


Hello dudes & dudette's! Har ni saknat mig? Kom tillbaks till storstan i fredags efter fyra veckors semesterhäng på Marstrand och på landet (hade dock en kort liten smygvisit i Sthlm förförra helgen). Vad har jag gjort då? Förutom att gått upp fem kilo i vikt har jag dragit på mig ett solmunsår som heter duga och fått så kallat swimmer's ear , men annars har det varit en förträfflig sommar med allmänt lata dagar på diverse klipphyllor å bryggor, samt en massa god mat och några blöta kvällar under Marstrands seglarvecka. Nu är det dock slut med att jaga soltimmar och öva konstsim, bara hundra procent realitycheck som gäller, känns inte riktigt ok att vara tillbaka i Stockholm, måste hitta takten igen - ska försöka börja träna lite, träffa alla kompisar jag saknat och skaffa ett jobb som får igång hjärncellerna igen!John Miles - Stranger in the city.

RSS 2.0