White Light/White Heat.
God middag! Hoppas ni haft en lika trevlig Julhelg som jag, om än intensiv. Hann iallafall ut och ta några bilder på vinteralandskapet innan släkten kom invaderandes. Var det någon som hann se naturfilmen Christmas in Yellowstone? Annars ligger den uppe på Svt Play fram till den 24 Jan, bra skit. God fortsättning på er!...    ..säger man så nu?


Snövit.

Snövit, benvit, Ivory, smutsvit, dune - kärt barn har många namn. Maison Martin Margiela har fattat att det är en alldeles ypperlig färg att klä sig i till kommande våren, gärna ton i ton eller med Eggshell, safaribeige, khakigrön och 70-tals indigo om du frågar mig! Kom å tänka på det när jag kollade på bilden på Olle P igen....


Alone in the Wilderness.


Härom veckan var jag på fest hemma hos min gamla bästa vän Martin som också går under namnet "Skogshuggar'n" då han alltid har haft en förkärlek till skogen och naturen och är utbildad i att bygga timmerhus enligt "old school rules". Någonstans under kvällens gång började en film rulla i bakrunden som handlade om den pensionerade Richard Proenneke's bygge av en timmerstuga uppe vid Twin Lakes i Kodiak Alaska våren 1968, allt dokumenterat av han själv med en Super 8:a. Jag blev otroligt fascinerad av att se hur han med hjälp av sina kunskaper och relativt enkla redskap kunde uppföra timmerstugan och till och med bygga gångjärn, lås, handfat och skorsten med hjälp av material från naturen och gamla konserver - robust, funktionsdugligt och j-kligt snyggt! Det lätt att i dagens samhälle med all teknik, verktyg och maskiner glömma bort vilket otroligt hantverk som ligger bakom en till synes enkel gammal timmerstuga. Richard spenderade 30 år i stugan innan skänkte den till Kodiak's nationalpark och gick bort 2003 vid 86 års ålder.
Jag kan lätt rekommendera att försöka komma över "Alone in the Wilderness"DVD, dels för alla vackra bilder och Bob Swerer's röst på kommentatorspåret, och inte minst för Richard - en riktigt "Handyman" snyggt förpackat i lager av flannel och stickade tröjor. Kolla in det här klippet till att börja med:


Monte Pokhara.
Onitsuka Tiger släpper nya färger av den klätterskoinfluerade-mockaskon Monte Pokhara. Enkel och clean, jag tror jag gillar den! Vet inte om dom dyker upp i Sverige, men dom finns att beställa på Rakuten än så länge.


Ordspråk on my mind...1. Be careful with what you wish, it just might come true. "Minisnökaos" å jag älskar det! Länge sen det fanns pepp om en vit jul på det där snöiga sättet.


2. Better safe than sorry! "Risk för snöras"skyltarna börjar dyka upp på gatorna och erbjuder ett ypperligt tillfälle att få användning av hjälmen som jag fixade å trixade med som en thönt för en månad sen.


3. You live and you learn. Plockade precis fram mina fodrade mc-kängor och kom fram till att det hade varit smartare att göra rent dom på en gång efter sommarens leriga festivalbesök, än att slänga in dom i en garderob och ta hand om skiten senare....      ..Det vill säga NU!


4. Adapt and adjust. Ska på uppstyrd julfest ikväll och upptäckte precis att typ den enda vita skjortan jag inte vuxit ur hade rödvinsfläckar över hela magen, kul! Har kört på med alla kemikalier som är lagliga för att förhoppningsvis få bort fläckarna, annars blir det västupplägget...     ..igen....

Veckans Stilguru: Olle P.


Min käre vän Olle kom förbi i Lördags och ville låna en väst till en fest, och eftersom jag tydligen gillar västar(?) så hade jag en som passade perfekt till hans val klädsel! Jag garvar varje gång jag ser den här bilden, temat på festen var att klä ut sig så som man "tror" att man skulle kunna se ut när man är 70 år. Ollie kommer då att ha slagit sig ner i Goa och vara nån sorts guru där om det var någon som undrade...Gillar ton-i-tonupplägget! Bör tillläggas att även skägget färgades vitt till kvällen....Ge mig lite riktig vinter!
Jag måste säga att jag faktiskt gillar vinter och snö! När jag var liten och bodde på landet så hände det att vi blev insnöade och inte kunde ta oss till skolan. Har gått och väntat i flera veckor på att den första snön skulle komma och fick upp pulsen lite när jag läste på löpsedlarna att kylan från Norra Ishavet var på väg in över Sverige. Hade räknat med att vakna igår natt av att vinden skulle vina utanför fönstret och att gatorna skulle vara täckta av åtminstone en tre decimeter snö, men icke! Bara ett tunt lager puder och is överallt, helt j-vla värdelöst! The Singer.
Acne Archive har det varit sampleutförsäljning sedan två helger tillbaka, men fortfarande har ingen lagt beslag på den bruna Bob Dylan-inspirerade mockajackan "The Singer" som ute i butik går loss på 5495:-, medans Archive´s exemplar kostar endast 3000:-. Finns dock bara i stl 48 i brunt och svart. I'ts a go getter!Gypsy Eyes.
ALI BOULALA.

Iroquois.


Man ska ju vara j-kligt glad att man inte bor i Japan! För om jag bodde i tex. Tokyo skulle spendera alla mina penningar på kläder, det verkar inte finnas nån hejd på hur många märken det finns som spottar grymt bra grejer! Eller blir jag lurad? Är det egentligen bara medelmåttiga kläder som blivit bra stylade? Näe, jag tror inte det det, eller. Dom har ju iallafall en grym känsla för detaljer och inspireras av kulturer och livstilar på ett sett som västerländska märken inte riktigt verkar kunna greppa. Som Iroquois, har aldrig hört talas om tidigare men ser grymt ut!(Fast du skulle säkert kunna gå till myrornas och hitta samma grejer där. Hehe!) Okej, nu börjar jag bli trött och tappa tråden. Sleep tight! 


Giltig frånvaro?
God afton god afton! Jag får ursäkta att mina inlägg har lyst med sin frånvaro den senaste tiden, men jag har varit fullt upptagen med att vaccinera mig, bli lite äldre och och skaffa mig ett heltidsjobb. Så numera jobbar jag på Acne Archive och behöver all skönhetsömn jag kan få dom här första intensiva veckorna, och då funkar det inte att sitta å slöblogga runt 2-3 på natten. Men jag lovar bättring framöver! Dessutom fick jag en ny kamera av min kära flickvän härom veckan (fick en förra året som jag lyckades slarva bort redan efter 3 månader) så fort vi blivit lite bättre vänner ska jag ta fota lite mera grejor & grunkor som inspirerar mig och är värda att dela med sig!


BON VOYAGE! / THE FOX TAIL.

Going totally Fjällräven on your ass...


Ingen har väl vid det här laget missat att den gamla Mulle/Strövarna-klassikern "Kånken" är typ hetaste pinnbrödet bland naturromantiserande innestadsbor (typ) på andra sidan Atlanten. Ibland är det svårt att se skogen för alla träden, men Fjällräven har funnits precis framför våra näsor och hemma hos våra far/morföräldrar hela tiden medans vi dreglat på någon gammal vintage L.L.Bean-anorak på Ebay till löjligt dyra dollares...    ..Surt sa räven! Kolla in den här, så syns vi på Naturkompaniet i helgen...(Foto: Paul+Williams)
RSS 2.0