Work in progress.




Håller på och syr och trixar med ett litet projekt som jag har haft i mitt huvud några veckor och som äntligen börjar bli likna något. Återkommer med det färdiga resultatet, förhoppningsvis redan nu i veckan...


Svart som natten.






Nightrider/Knightrider.










En sommarnatt med Martins Ford Mustang GT V8 som nu är till salu. Och så var det förra helgens bilburen ungdom här! Sista färden, typ?




C'est Cool "C".


Häromdagen sprang jag på Johan Mattsson från Kåken som undrade om vi inte kunde trolla ihop något sorts After work-grej nu på Fredag. Så det gjorde vi! Mellan sex och tio ikväll bjuds det på lite gratisöl till våra vänner och Li'l D får förhoppningsvis fart på era dansben. Efter klockan tio hoppar Månster & Bengtsson in bakom Dj-båset och tar oss till med Skattkammarön! Bra Fredagställ med andra ord!!!





Dress to impress.




Man kan kanske tro att jag alltid går omkring och ser ut som en hemlös hippie eller en wannabe-biker och att jag hatar kostymer, men det är inte hela sanningen - det finns stunder och tillfällen då även jag kan gilla att se lite mer välklädd ut från topp till tå, som till exempel i Lördags när jag var på fest. Ombyte förnöjer ibland! Däremot tycker jag lite synd om "Preppypundarna" i runt 20-årsåldern som lägger CSN-pengarna på slipsnålar och italienska skinnväskor och drömmer om att se ut som nån gammal pensionär dom sett på The Sartorialist. Kom igen, passa på att vara lite punk medans ni är unga! Gubbe kan man vara efter 60 nånting.....         ...eller en lördag i mellanåt!




People who died.




För en vecka sedan gick Jim Carroll bort efter hjärtattack i sitt hem på Manhattan. Jim var musiker, poet och författare och skrev bland annat den självbiografiska boken The Basketball Diaries som sedemera blev film, med på soundtracket fanns låten People who died av Jim Carroll Band som är min kompis Jennys favvolåt of all time. Jenny, den här är till dig:




Jim Carroll 1949 - 2009.



Svunna tider.











1991.




When my ass was 11 years old.



Hej du gamle indian.








Två dagar i rad har jag sett denna gröna lite rostiga Jeep Cherokee från 70-talet stå parkerad nere på Bondegatan. På framrutan satt en växande hög med P-böter och om den står kvar i början av nästa vecka kommer jag anta att den är övergiven och rulla hem den till mig...



Inpaichthys Kerri.


Nä, jag stavade inte fel! Inpaichthys Kerri är ännu ett Tokyobaserat märke som verkar svaga för Americana/Folklore. Fint arbetade västar och jackor, jag tycker till och med att dom kommer undan med snickarbyxorna men drar gränsen vid dom utställda jeansen på mellersta bilden. Bra inspiration iallafall!








Fler bilder på Hypebeast.




The Outsiders.




Med tanke på Patrick Swayze bortgång kom jag att tänka på Francis Ford Coppola's The Outsiders som var en av Patrick's första filmer och som också hade Tom Cruise, Matt Dillon, Rob Lowe, Emilio Estevez, och Ralph Macchio i rollistan. Tyvärr råkade jag köpa filmen för ett halvår sedan och blev riktigt besviken, bland det lökigaste filmer jag någonsin har sett! Men stylisten har gjort ett bra jobb för dom har sköna kläder rakt igenom (kolla bara bilden här ovan), kan det vara så att femtiotalet såg bättre ut på åttiotalet?. Om du fortfarande inte har sett den och trots min sågning vill se den så kan du få filmen av mig! Maila bara till: [email protected], först till kvarn eller nåt...



The more, the merrier.


Som jag har skrivit tidigare så är japanerna helt klart överlägsna på att styra upp snygga kollektioner den här säsongen. Vad sägs om Original Fake's rutiga skjortor med fyra fickor? Perfekt substitut för en höstjacka såhär års när solen fortfarande värmer. Dock är den säkerligen helt omöjlig att få tag på här hemma i Svedala, efterlyser lite tips på bra lättförståelig e-handel på japanska märken, tack!



Bilder från Cadmus Family.


(UPDATE: Var precis inne på "C"bloggen och såg till min förvåning att vi fått in lite Original Fake/Levi's collabs, sån j-vla koll har jag!)



Golden Harvest.
















Var på landet i helgen. Luften var krispig och det luktade nyslaget hö, äpplen, löv och lite koskit...



Surf's up.


Läste på löpsedlarna idag att Patrick Swayze hade somnat in för gott härom dagen efter att dragits med cancer sedan januari 2008. Jag kan tänka mig att många tjejer som älskade Dirty Dancing fällde en tår idag, själv var jag en sucker för Point Break när filmen kom runt 1991. Den hade liksom allt på den tiden - coola dudes, surfing, fallskärmshoppning och bankrån. Man sympatiserade självklart mer med Swayze's surfande/bankrånande rollfigur "Bodhi" än den goofyiga undercoveragenten "Johnny Utha" som spelades av Keanu Reeves. Om man skulle se den idag skulle man nog tycka det var en ganska tveksam film, men när man var typ tolv var den "the shit"!






Sleep tight Patrick Swayze 1952 - 2009.


Dungen.






Soltimmar.












Fredagen den 11/9. Solen upp 06:11, solen ner 19:19. Och det är varmt.




Lost and found.






Min käre compadre Olle P sitter och trycker på ett par sjukt fina Levi's Vintage 501:or från 2002. Modellen "tror" vi heter Youth coded och är replikerade av ett par 1947:or som råkat vara med i en motorcykelolycka och blivit lagade med ett annat jeanstyg över nästan hela vänstra benet. Modellen har även en lite smalare benvidd än klassiska 47:or och har en riktigt fin slitning. Känns lika bra nu som 2002, Bra skit Olle!




Our Maine Man.


Upptäckte att mina vita Vans inte inte är så vita längre efter ha blivit trampade på under helgens eskapaderKåken och Gubbrummet, mitt andra par strök med härom veckan på Popaganda, och värre kommer det bli ju längre in på hösten vi kommer med regn och förmultnande löv som skitar ner överallt. Det enda rätta är att skaffa sig ett par skodon som funkar i alla väder och miljöer såsom på fiskebåten, på landet, på festivalen och i baren - med andra ord, ett par klassiska "Beanboots" el. "Duckboots" från Maines finaste L.L.Bean skulle funka alldeles perfekt!






Praktiska, snygga och har sett likadana ut sen början på 1920-talet. Tidlöst värre! Går att köpa här för 134 Dollares.


Konsten att styra upp en festival - eller inte.


Var på bio tidigare ikväll och såg Ang Lee's Taking Woodstock. Filmen är inspirerad av uppkomsten av festivalernas festival - Woodstock. Hade inte hört nånting om den innan, men det var en ganska okej film som passade rätt bra en ljummen Septemberkväll som denna. Hade jag varit runt femton skulle jag lätt blivit peppad att styra upp en festival, men nu med lite mera erfarenhet bakom skallbenet nöjer jag mig med att jag hade några mindre fester med runt 250 pers och fyra band som spelade hemma på gården hos mina föräldrar, utan deras godkännande och vetskap. Det var slitit så det räckte för min del... 






Soldier Blue.












-------------- PULP. Fotografier av Neil Krug.----------------



PULP THIS!







Best money ever spent!




I Lördags morse kom min kära flickvän hem från Hong Kong med en liten beige pengabörs att ha runt halsen i present till mig. Sen när vi skulle gå och käka frukost på Gilda's korsade vi Bondegatan som hade förvandlats till en enda lång loppis, tittade runt lite och hittade en övervintrad gammal hippie som stod och sålde Peruanska smycken, på bordet låg det även två vävda västar i nyskick. Efter att wheelat & dealat blev den ena min för 60:-, nästan gratis med andra ord! Jeanskjortan från Levi's red tab i perfekt sliten kondition hittade jag på Myrornas för 100 spänn för nåt år sen. Inte så illa det heller...




Att förvalta ett arv.


Gick förbi Our Legacy's butik på Krukmakargatan idag och kollade in för att se om dom ljusbeiga boots som jag såg och skrev om redan i slutet på april hade kommit in, och det hade dom! Nästan snyggare än vad jag kom ihåg dom i lagom borstat skinn som ger en använd autentiskt känsla. Och det är just känslan för autensitet som genomsyrar hela höstkollektionen med solblekta inslag blandat med 70-tals denim, reversed knitted, skinndetaljer, tvättat och vaxat i en nice färgskala á la folklore/americana uppblandat med lite mer preppy grejer som jag gillar! Det känns verkligen som att killarna bakom Our Legacy har utgått ifrån vad dom själva skulle vilja bära i höst och tagit sig en ordentlig koll i backspegeln runt 70/80-talet och uppdaterat passform och snitt till en perfekt garderob för hösten 2009 till rimliga priser. En del andra "svenska märken" borde jobba lite mer på samma sätt, istället för att sitta på ängsliga tollgatemöten och "gissa vad ungdomen vill ha nu för tiden" och för att sedan göra om samma kollektion om och om igen. Jag tror att Our Legacy har framtiden för sig!


Passade på att ta några bilder i butiken (klicka på dom små bilderna för att förstora).







Stickad tröja i Reversed Knit - 1400:-
Denimskjorta med skinnpatches - 1500:-
Boots i borstat skinn - 2100:-







"Ace" could be the place!





Levi's har fått äran att inreda ett av rummen på Ace Hotel i Palm springs. Mycke denim blir det! Kanske inte så jättespektakulärt, men ser ändå ganska slappt å skönt ut. Skulle inte ha något emot att spendera en liten weekend där och kanske sno med mig mattan/mattorna hem...





RSS 2.0