R.I.P


Det har varit en tung månad på jeansfronten. För fyra veckor sen gav dessa svarta favvojeans upp i grenen efter att klättrat över ett staket, och på självaste midsommar gick ett annat par trotjänare ur tiden (sprack också i grenen under en volleybollmatch!). Vet inte om det säger mer om min fysiska dagsform men...   den här sommaren har än så länge varit fylld av en massa små motgångar och nederlag.


Acne Mic MR 283.   2000 - 2010   Ripped Into Pieces.


Blått för en stund.Var förbi Our Legacy på Krukamakargatan häromveckan och blev lite blödig för den dovt blårandiga skjortan i mitten här nedanför som ligger på 1500:-. Snackade lite med Fredrik som skaffat hund, anlagt ett bra skägg och som ska spela på Landet den 10:e Juli. Ska försöka ta å slinka förbi då!


Många bra tröjor och skjortor bl.a på Our Legacy som snart öppnar en filial på Sibyllegatan 9.MR MOJO RISIN'.


När man talar om trollen...    Så har det kommit en ny dokumentär om The Doors regisserad av Tom Dicillo, tydligen proppad med en massa tidigare ej visade filmklipp och med Johnny Depp som berättarröst (såklart?). Jag gillar klippet här nedan när den självgode Jim slänger in ett anagram av sitt eget namn i låten L.A Woman.
"When you're strange" har biopremiär den 2 Juli och du kan läsa mer om filmen här.Surplus.
Det känns som att kommer finnas hur många army-inspirerade jackor som helst ute i butikerna i höst. Men dom finaste är ju oftast dom som hängt med ett dvs. "The real deal". Som den här amerikanska gamla skönheten som finns på Ruby Vintage (Wollmar Yxkullsgatan 10). Tror den loss på 750 spänn, vilket kan kännas som lite i det dyraste laget, men å andra sidan så är den ju en tidlös klassiker...   "It-väska".

Det engelska väskmärket Chapman och Oi Polloi har slagit ihop sina påsar och tagit fram denna bag. Liksom både lite "army" och lite "lyx". I want it, I want it so baaaad! Köp en till mig här. Tack!
(Klicka för större bilder.)
The Milky Way.Har du också undrat vad som händer om man häller en liter mjölk i Mälaren?Sneak'ers.


Jag har såklart införskaffat mig ett par smygarskor, i detta fall ett par klassiska Desert boots från Acne med rågummisula, funkar lika bra att smyga i skogen som att smyga upp på kunder på jobbet. Gillar träpärlorna på skosnörena, mer sånt framöver!


ACNE DESERT HIGH 1 S/S 10 finns här.
Free Life Center.
Klart man gillar skiten!

 

 


Smygarstilen.

Häromveckan gick jag förbi Vintage 76 på Södermannagatan 18 som ska styra om sin verksamhet lite under sommaren och därför säljer ut alla vintagegrejer. Kom därifrån med en tunn kamoflagefärgad U.S AIRFORCE-jacka som verkade vara helt oanvänd för 150 spänn! Fanns även några "vintage" men som var lite kortare i ärmarna. Är fortfarande lite kluven gällande Kamoflage, gränsen mellan skön el duderino, Hejjagborpåöstermalm eller att se ut som en serbisk krigsförbrytare är ju hårfin...

Men bli inte rädd nästa gång det prasslar bland träden när du är på väg hem om natten, det är förmodligen bara jag som är ute å smyger....

My kind of bag.


När jag var liten var jag ett "ryggsäcksbarn". Eftersom jag bodde mitt ute på landet så brukade jag ganska ofta slagga kvar i stan hos nån kompis, så jag hade alltid en väska utrustad med en extra uppsättning kläder och en tandborste, men även för att jag var så j-kla fåfäng att jag lätt kunde byta kläder efter typ en halv dag i skolan. Som tur är har slutat med det nu men fick lite ryggsäckspepp när jag såg The North Face Purple Label's kelimmönstrade väskor för ett tag sedan.
Serien "Old Kilim" är såklart säkert helt omöjlig att få tag på nu men säljs via Nanamica. Typ att det skulle vara lättare sy upp en egen av farmors gamla Iranska kelimmatta...Inte helt omöjligt!Sitt vackert!


(bilder via: Cosmic Dust)

Tack Erika för tipset om African Touch! Ska springa dit på lördag och kolla lite närmare på utbudet av rottingstolar, skulle sitta fint om det finns nån liknande som på bilderna. 

Bra skit.
Levi's 50's Shorthorn shirt
i svart urtvättad denim kostar nu 839 kr (ord.1199:-)C Conceptstore.

It's been a cryfest....
Ursäkta mig för värdelöst bloggande, men sedan Dennis the Menace trillade av pinnen häromveckan har bara kollat om och om igen på Easy Rider och gråtit och...           nej, skoja bara. Har bara varit allmänt upptagen med annat, däremot så kollade jag faktiskt på den retrospektiva dokumentären "Shaking The Cage" om hur Easy Rider blev till och vad som föregick sig runt om med droger och diverse, kan väl förstå att Dennis inte var så lätt att tas med alla gånger - men ändå en så jäkla skön filur. Eftersom jag fortfarande är "tekniskt efterbliven" satt jag å matade hela dokumentären på Youtube. Ändå värt!Later Dennis!
RSS 2.0