Work in progress. Part II.











Som ett jäkla flygaress!


Igår morse hade jag tänkt slänga upp ett inlägg om japanska Real McCoy's replikor på gamla flygarjackor, men istället gick jag och fikade med Olle P och spanade efter broderade patches på Modern Retro. På vägen hem tog jag mig en omväg förbi Mr. Mudd & Mr.Gold som sitter och trycker på denna B-10 jacka från Eastman Leather Clothing. Skulle kunna tänka mig lite flera patches men för övrigt så ser den riktigt bra ut och kvalitéen ska tydligen spela i helt annan liga än de jackor jag kollat in ifrån Real McCoy's och Flightjacket.com. Glömde kolla prislappen ordentligt men jag tror kalaset slutade på runt 4000:-, inget som jag har liggandes skräpande just nu så jag får hålla tillgodo med min tyskinspirerade lilla vän från April 77 med avtagbar fuskpälskrage (här från gamla TSR).








Som en liten bonus kan jag sticka in den väskan här nedan som också kommer från Eastman Leather Clothing och går loss på 799:-.





Har du inte varit förbi Mr.Mudd & Mr.Gold så kan jag rekommendera ett besök!




Treenighet och grejer.










Dead Meadow har precis släppt konsertfilmen "Three Kings" som är samling livetagningar uppblandat med psykadeliska scenarier, låter på pappret som att det kan bli hur flummigt som helst - och kanske till och med episkt bra. Såg lite lovande bilder på T.L.A.P. Jag tror jag blev introducerad för Meadows av Calle Lundell på Pet Sounds med skivan "Feathers" som kom 2005 och lyssnade dagligen en period på "Stacy's song".

Den 15 Maj kommer dom till sverige och spelar på Debaser Slussen, det släpps tydligen inga förköpsbiljetter så man får väl stå i kö som alla andra vanliga dödliga människor...      







Ses där då antar jag!

 

 

 


Mahindra.




(klicka på bilderna)

Här kommer lite mer ögongodis från indiska Mahindra, en mera praktisk och robust familjebil med kosmiska trianglar på dörrarna - klart man vill ha!



A Poor Man's Luxury.




Har lagt beslag på en dubbelknäppt denimkavaj från Acne's samarbete med Lanvin från A/W 09 (sista säsongen på herr!) som nu finns på Archives till en lite mer överkomlig kostnad då den tidigare gick på 4500:- men nu går loss för 1687.50:- nästan prisvärt! Finns en S,M och en XL kvar om du är snabb! Canadian Tux, here we go again....






"Soft Babies."



Innan jag åkte till Indien lät jag min compadre Olle P besudla min iPod med lite ny musik och när jag satt på planet ner så fastnade mina öron för "Soft Babies" med Stockholm Monsters. Vilka fan är de? - tänker du, Ett gäng modellslynglar från Söder klädda i Our Legacy från topp till tå som spelar in hemmagjorda videos till sina låtar i nån villa i Saltis? Helt fel! Stockholm Monsters bildades 1980 i södra Manchester och turnérade bland annat som förband åt New Order. 1982 släppte dom sin andra singel som var en dubbel "Happyeverafter / Soft Babies" som producerades av ingen mindre än Martin Hannett. Demoversionen till videon här ovan är tyvärr inte lika bra och är lite kortare, men gå in och ladda ner låten här till exempel. Bara att döpa en låt till "Soft Babies" är ju sjukt jäkla snyggt! "Det är fan inte lätt att göra enkel rak musik" som någon sa nångång nånstans....


Dom spelade dock aldrig i Stockholm under sin sjuåriga livslängd!




Support Your Local Dealer.






Sprang på min vän Robin Landström i mina gamla kvarter Bruno Götgatsbacken. Han jobbar sedan januari som internationell säljare för just The Local Firm som härom veckan slog upp pop-up butiken Propagandastore i tidigare nämnda galleria. TLF har många fina T-shirtkvaliteér S/S 10 i gråskalans alla nyanser, men årets solglasögon "Dusk" är ju faktiskt direkt dregelframkallande! 1295 spänn går dom loss på, bra skit helt enkelt! Propagandastore finns kvar tills den 16 Maj och ikväll mellan 17.00 - 19:00 kan du se en fotoutställning av fotografen Magnus Magnussons bilder från Contributor Magazine om jag missförstått det rätt...




"When the future looks bright - wear sunglasses!"






Huey "The" Helicopter!


En granne till mina föräldrar har alltid haft ett intresse för dyra hobbys, bland annat äger han en Ferrari, en riktigt stooor jäkla yatch och en armada av travhästar. Men det som intresserar mig mest på hans gård är att han har en helikopterplattform med en tillhörande civil Bell 205 - eller som under Vietnamkriget gick under namnet "Huey's". I mina ögon är det bland det coolaste fortskaffningsmedel som kan köpas för pengar!

Jag måste ta mig ett snack med grannen till våren och kolla om man skulle kunna få hänga med på en flygtur över betesmarkerna. Har redan börjat ladda iPoden med "Gimme shelter, Purple Haze, Fortunate son, Paint it black och Wagner's Ride of the Valkyries". Jäkla typiskt att nån jävla idiot kände sig promt tvungen att sno hans postlåda på väg hem ifrån en fest jag hade för typ 12 år sedan. Får hoppas att det är glömt nu....



- Är du i Åre? Kommer om en halvtimme typ!




Fred och Kärlek såklart!





Supply & Demand.




Min älskade flickvän kom hem från ett 23 grader varmt New York i tisdags morse och hade med sig en liten fin present i form av en Cammojacka! Satt som handen i handsken, bra grövre tygväv, enkel i modellen och bra nyanser på kamouflagefärgerna, kändes lite surplus army men saknade den där "använda doften", visade sig att den var införskaffad på GAP för ett hyfsat rimligt pris! Man gillar ju sånt som schvenne, alla sorts märken som inte finns inom Svea rikes gränser känns lite bättre å roligare! Alla (inklusive mig) bloggtöntar skulle ju inte skriva så många spaltmetrar om L.L Bean, J Crew och C.O.S (som alla gör en del bra grejer till en relativt billig penning) - om det fanns att få tag på precis runt hörnet!.....     Eller?...

Tack igen Baby!






Se upp för ficktjuvar!


Hade helt missat att Acne (som jag ju jobbar för) till hösten kommer med en jävligt fin militärinspirerad väst samt en jacka. Av att döma av den här bilden från Opening Ceremony's blogg så ser fickorna väldigt bra och bylsiga ut, precis som man vill ha det. 


Bara en fråga Pontus, kommer den i army/khakigrönt?





By the way! Kan passa på att tipsa om att vi har ett litet exklusivt kollektionsläpp (tjej) imorgon torsdag på Acne Archive mellan 18:30 - 20:00. Minikollektionen bygger på rekonstruerade Acneplagg som alla är unika. Ta med dig flickvännen å kom förbi! Adressen är Torsgatan 53.




Vans California Era Wingtip's.



För Vans California Collections kommer dessa Era's i mocka med perforerade wingtips, nåt i stil med vad jag skulle kunna tänka mig bär på fötterna i vår. Tyvärr släpps dom inte förräns i Juli eftersom dom ingår i höstsläppet... Trist!



Bilder via: Hypebeast.





Rasmus på luffen.




Var och lunchade idag med min gamla buddy O' pal Rasmus Wingårdh som jag lärde känna när han jobbade som herrdesigner på Filippa K. Numera har han tagit steget ut som frilansande designer och har precis släppt sitt första kollektionssamarbete med det dansksvenska märket NN 07 under namnet "Project NN 07".

Det är kul att springa på Rasmus, han har alltid har positiva tankar kring det mesta och vi kan sitta i timmar och spåna ihop en massa konstiga ideér och projekt. En gång i tiden hade vi en "hemlig sammanslutning" som träffades en gång i månaden och drack Rockerfeller's och käkade ostron på Gondolen med dresscoden fluga och smoking, det var fan sköna tider! Jag hoppas att vi nån gång inom den närmsta framtiden att vi kommer jobba ihop med något nytt "riktigt" projekt. Under tiden kan jag rekommendera att spana in NN 07 's fina kampanjbilder med beduintält å grejer!




Rumble in the jungle.


Ända sen jag var runt sju år har jag varit helt såld på jeepar, dyra sportbilar har liksom aldrig fallit mig i smaken alls! Min drömbil har alltid varit en Ford Bronco eller en Land Rover från 70-talet eller kanske en Toyota Land Cruiser. Nu när vi var i Goa såg jag så jäkla många sjyssta jeepar av märket Mahindra och vid vidare efterforskningar visar det sig att dom från 1945 byggt jeepar på licens på en grundidé från Amerikanska Chrystler Corporations Militärfordon Willy's. Kanske inte den perfekta familjebilen men nån vacker dag ska jag ha en jeep som som kan ta mig in de djupaste skogar utan problem!

När det gäller klädsel så bär jag den safari/militär-inspirerade väst som jag varit på jakt efter ett bra tag! Kan bli lätt bli vårens plagg, om man bortser från flugfiskare i Norrland och tyska turisterDrottninggatan som alltid använt den flitigt så är det ändå ett ultimat plagg, perfekt med plats för B&H-ciggen, bloggkameran, Comme des garcons-plånboken och Iphone'n för oss "cityslickers". Tänk liksom mera frilansande krigsfotograf a'la Brad Pitts karaktär Tom Bishop i Spy Game. Catch my drift?!







Tonite at the C.













Mycket trevlig afton på C conceptstore igårkväll. Big ups till Per och Andreas som tagit Conceptstore till nästa steg med nya internetbutiken C-store. Gällande Adidaskollektionerna så föll jag pladask för Baseballjackan i blått med vita skinnärmar! En liten fågel kvittrade i mitt öra att Måns och Daniel drar till Tokyo om två veckor och träffar Kazuki himself, vi får följa upp det hela senare! Hursomhelst, en mycket trevlig kväll som slutade på Mackan och Nisses Klubb "Läder" Kauken.


O by O.




Nu ska jag iväg till C Concept store och kolla in Originals By Originals-kollektionerna från Adidas samararbete med Jeremy Scott, Kazuki och James Bond(Undefeated)/ Beckham(?!).

See U there!



Införskaffat.






Att hålla på att pruta är verkligen inte min grej för fem öre, är alldeles för snäll för mitt eget bästa vilket gjorde att varenda jävla mongoförsäljare skulle försöka pracka på mig en massa skit utan någon som helst urskiljning av vad jag egentligen hade frågat efter, som tur är min kära flickvän en förhandlare av rang (det är ju liksom lite det hennes jobb som inköpare går ut på!). Medans jag stod å skämdes över att lägga vad jag trodde var ett skambud på 600 rupies, kunde hon säga: "Iv'e been to the factory where there made, I wont pay more than 10 rupies! And that's a good price! In Delhi I could get them for 3". Vilket gjorde att jag nog inte pyntade mer än motsvarande 130 spänn för västen, hatten, scarfsen, halsbanden, schalen,tunikan, kamerafodralet, sandalerna och tygmärkerna - tillsammans! U GOOOO GIRLFRIEND!!!


Boken snodde jag ifrån "biblioteket" på hotellet, den heter ju ändå Derelicts!




Life's A Beach.


Okej, det här var den bästa resan jag någonsin gjort! När man trodde att man skulle stupa på mållinjen och förfrysa i den orimligt kalla februariluften, byttes 26 minusgrader mot 36 plus i Indien! Efter några dagars "charterliv" i Calangute bland feta svennar och tyskar med hudcancer och en å annan vilsen rejvare tog vi en taxi till Palolem som bjöd på en lite mer spartansk och bohemisk leverne, solade, käkade grymt mycket fisk å skaldjur, läste böcker, åkte lite båt och umgicks nästan bara med varandra - så jäkla skönt! Sista dagarna bodde vi i en liten bungalow i kolonialsk stil - så skulle jag kunna bo jämt, mitt på en strand! Livet borde vara en härlig lång jävla strand.....















Ett litet axplock av dom cirka (minst) 1500 bilder vi tog. Kul för barnbarnen nån dag, eller inte! Steve Miller Band's "Serenade" är nog den låt som vi har lyssnat på mest och som gick som ett soundtrack under resans gång...









RSS 2.0