Editorial Pissing.NEVERMIND.


(Click)

Patchwork.
Några av de tygmärken som finns att köpa här för det facila priset 88 USD/st!!!!!


Eat my dust.

Art is our business, and business are good.


Fan, det är spännande med auktioner! Satt och väntade 1,5 timme på Bukowskis innan det var dags för verk 88 -"våran tavla" att göra entré! Upptäckte efter sista budet att jag suttit och hållit andan under hela budgivningen och kände mig lite lätt svimfärdig och det var som att luften gick ur hela lokalen. Det är rätt så intressant att studera dom olika "konsthandlare" som hade samlats på Wahrendorffsgatan 8 denna dag, det flesta var gubbar i quiltade västar och med glasögonen uppskjutna på pannan som satt och grymtade imellanåt medans dom ropade in tavlor för hundratals kronor utan att röra en min, sedan fanns det en del damer som köpte med hjärtat och nervöst höjde spaden så fort nån hade lagt ett högre bud. Själv tror jag nog att jag borde träna lite mer innan jag kommer börja köpa konst på auktion, i somras var jag på en bonn-auktion utanför Sala och fick kortslutning i hjärnan och ropade in gäng affischer som jag trodde skulle föreställa en massa hästar (hade en låsning på airbrushade hästbilder), men det var allt möjligt från Elvis till späckhuggare, kan inte låta bli och undra vem som haft alla dessa tacky affischer på sina väggar? På allvar! Visste inte vad jag skulle göra av dom så jag tejpade upp dem på en gammal öde byggnad, och där sitter dom väl kanske fortfarande...


"Installation Re:tard 0.1"


Bukowskis.
Är på väg till Bukowskis moderna + contemporary & designauktion där min farmors tavla "Parisiska gatumusikanter" av Waldemar Lorentzon ska gå under klubban. Ska bli spännande och se var den slutar på, samtidigt som att det är lite sorgligt att den försvinner från familjen.


Undanflykter.
Det är nånting med "löningshelger" som gör mig obekväm, för mycket folk ute på stan och för mycket pengar i omlopp bland törstiga själar. Så vi drog till landet istället. Höstpromenader och goda middagar? Check!
Jag är imponerad.


Var och tog snabb kaffe med Ollie på eftermiddan och han visade mig det här klippet:...och jag kan inte ens måla klart en tavla på ett år. Got to pull my shit together!ZIVIL COURAGE.
Förra veckan hade O by O Adidas releasefest för andra släppet av David Beckhamkollektionen (!?) på "C" varpå jag tog den här bilden av Nils och Måns som båda hade skinnjackan från Kazukicollaben "ZIVIL COURAGE", måste säga att den var mycket snyggare i verkligheten än på bilderna jag sett tidigare, och mjuk som attan! Hela Kazukikollektionen innehåller en hel del fina grejer man skulle vilja ha i höst.


Bra skit helt enkelt!Three By One.
På Fredag öppnar butiken Three By One Jakobs torg 3 i Stockholm. Fram till den 19 December kommer butiken endast sälja Levi's kollektionslinjer och limiterade plagg för att sedan stänga och öppna igen i Februari 2010. Då ska det tillkommit fler märken som än så länge är hemliga, har dock sprungit på butikens innehavare Jonas Rådberg och Dennis Trennestam med lite olika agenter för märken som verkar lovande...
Varsity Blue.


När jag var en 11-12 år brukade jag låna min farbrors Collegejacka som han kommit hem med efter ett år som utbytestudent i USA. Jag tror mig minnas att den var vinröd med vita ärmar i skinn och på ryggen stod det Minnesota Cavemen's med en avbildad grottmänniska och på bröstet stod hans namn broderat i vitt. Den var självklart alldeles för stor för mig egentligen men jag fick ändå låna den när jag skulle iväg på något mellanstadiedisko, jag kände mig SÅ J-KLA COOL! Såhär sjutton år senare gillar jag fortfarande Varsityjackor och har köpt på mig en del i jakten på den "perfekta". Den perfekta baseballjackan är i modellen lite smalare som dom var på 70-talet medans patches och brodyrer oftast var snyggare på 50/60-talet. Jag letar fortfarande men nån vacker dag ska jag sy upp ett gäng helt fenomenalt perfekta jackor, kanske till och med säljer några! Under tiden kan man alltid beställa sin egen jacka genom VarsitySportsApparel eller Varsityclothing, dock har jag hört att passformen är sådär. Annars har Supreme alltid snygga om man lyckas komma över en det vill säga....

Här är några varsityjackor jag har samlat på mig:
Alla är "second hand" utom den nedersta Hilfigerjackan som jag köpte vid något svagt tillfälle.CARS.

Red Wing Desert Boot.
Här kommer en annan bra höstsko Red Wings Desert Boot i Chukkamodell.Kommer även grå/beige mocka och finns på "C" och Nitty Gritty i Stockholm och går loss på runt 2200:-.


Hatparade.

Cole, Rood & Haan Co.
Efter att sprungit på Todd Selby's bilder för Cole, Rood & Haan Co. fastnade jag dessa handsydda boots. Ser ut att vara lagom runda framtill och så gillar man färgen och detaljerna med spännen. Modellen heter Glad Rags och går loss på 375 Dollares.

Just shoot me.

Femma i syslöjd.


Ja, jag hade faktiskt femma i syslöjd på högstadiet, men jag måste erkänna att Annika fick rycka in ibland när det kom till vissa detaljer. Jag gillar speciellt patchen som det står "Worlds friendliest people" på, googlade N.C.H.A för att få reda på vad stod för och fann the National Cutting Horse Association. Que?Pimp my barnjacka!


Min kära älskade flickvän kom häromveckan hemsläpandes med ett lass jackor som hon hade kommit över på H&M's provutförsäljning. I högen hittade jag bland annat en brunbeige M65-inspirerad "barnjacka" i stl. 160 cl som kostade 20 kr. Till min förvåning satt den rätt bra, fast den hade lite tråkiga detaljer. Letade upp lite gamla tygmärken som köpt lite här där för runt en femtiolapp (se inlägget nedan) och köpte ett vävt band på Mattsons Band för 20 kr och nya knappar för 16 kr, Klippte sönder en gammal trasig skinnväska och körde igång. Resultatet? Ganska nöjd faktiskt. Kostnad? Sammanlagt 106 fucki'n riksdaler!


Såhär såg jackan ut från början:

Ganska så "lame" helt enkelt.Cruising down Memory Lane.Ah! Hittade den här gamla godbiten på A Time To Get, En fenomenalt snygg musikvideo signerad Michel Gondry till en fenomenalt trevlig låt - "Behind" med Lacquer. Jag minns att vi spelade den som fan en sommar när jag å Fredrik Nilsson(Graceland/Ess) delade lägenhet på Södermannagatan för en massa år sedan. Tyvärr har jag för mig att skivan råkade ligga i fönstret en solig dag och att vinylen smälte och blev aldrig densamma igen..


Dazed & Confused.
WTAPS andra släpp i "Dazed and Confused"kollektionen. Bra detaljer i Manchester på jackorna och så gillar typsnittet på T-shirten. Nåt att bygga på när jag kommer igång med "Ashes To Ashes"projektet...
RSS 2.0